pondělí 16. listopadu 2015

Podzim se vší parádou


Výčitky ze sladkého nebyly nikdy mým problémem. Nejím koláče, většinu dortů a ani cukroví a dalším přeslazeným škůdcům se vyhýbám - ale ne protože bych si chtěla hlídat váhu, ale protože o to prostě moc nestojím. Nevyhledávám ani moc čokoládu a sníst celou nutellu? O tom jsem jen četla na twitteru a představit si to nedokážu.

Jenže poslední dobou se to všechno nějak obrátilo a já si našla cestu k dortíčkům a k dalším přeslazeným špatnostem. Pořád teda rozeznám hranici mezi akorát sladké a příliš sladké, ale přijde mi, že moje sladké chuťové buňky začínají být poněkud povolnější a dovolují mi toho spořádat více než bylo zvykem.

Počínaje mým pečícím záchvatem. Začínala jsem si vyčítat svou neschopnost, co se týče pečení, a rozhodla se s tím něco udělat. Můj přítel studuje v zahraničí a já se rozhodla na jeho příjezd něco upéct. Na ne moc důvěryhodný (- důvod se dočtete dále) recept jsem narazila čirou náhodou. Čokoládové cheesecake řezy s oreo sušenkami. Sliny mi ujížděly ještě než jsem dočetla celý název a i z obrázku vypadaly řezy lákavě a hlavně jednoduše. 

První komplikace nastaly už v obchodě, kdy jsem nebyla schopna vybrat správné kondenzované mléko. Přeskočím teda i volbu špatného mixéru, ve kterém mi nešly rozmixovat sušenky a přecházím k pocitům po vytažení řezů z trouby. Napohled to nebylo tak špatné. Můj psychický stav byl zas o něco stabilnější až do doby, než jsem ho ochutnala. Na přítelovo "není to špatný, jen si to osladím" jsem odvětila "ne, je to hnus". Potvrdilo se mi to i druhý den, kdy se ho přítel snažil udělat znovu, a jelikož je na tom s pečením podstatně lépe, tak se mi snažil dokázat, že mi to prostě chutnat bude. Nechutnalo.

V případě, že byste ho chtěli zkusit, sdílím odkaz k receptu a vaše výsledky si moc ráda přečtu. :)

Ovšem další zkušenost s pečením ve mně vzbudila už převážně jen ty pozitivní emoce. Přítel slavil narozeniny a proč ho znova nezkusit otrávit, že jo, třeba by to tentokrát vyšlo. Rozhodla jsem se upéct piškotový dort s krémem a s fondánem, kterým dort pokryji a vytvořím jim logo Pythonu (= programovací jazyk). Dort jsem vyplnila malinovým a borůvkovým krémem. Měla jsem teda ze začátku trochu potíže s fondánem, ale nakonec se to povedlo.


Taky bych chtěla moc poděkovat kamarádce, která teda taky vlastní blog, a která mi s dortem pomohla (respektive mi napsala, co a jak).

Mé sladké bláznovství jsem dovršila posledními návštěvami v kavárnách, kde jsem si smlsla nad čokoládou s kousky marshmallow a banánem v karamelu, a nebo medovníkem s latté. Zatímco se hmotnost mé peněženky stále snižuje, o mé váze to už říct nemohu. Léto se s námi ale teprv rozloučilo, tak nač plakat nad svojí váhou, že? 

2 komentáře:

  1. Jen papej, dítko jedno pohublé. Po přečtení Tvého článku mám pocit, že asi nevím jak vypadáš a máš tak 120 kilo při nejmenším. Jinak jsem se teda pobavila! A jsem ráda, že jsem Ti pomohla. Cokoliv a kdykoliv. :)♥

    OdpovědětVymazat
  2. A online video media anyone put up around the following risk becoming get you marked down parts of the body in addition to body parts is usually unbelievable! https://imgur.com/a/d2RwmfJ https://imgur.com/a/NzBCZOl https://imgur.com/a/M8gMGn7 https://imgur.com/a/2cP5BLR https://imgur.com/a/NgtqRAf https://imgur.com/a/TgzzvPx https://imgur.com/a/l5mXI8t

    OdpovědětVymazat